İyi Bir Eğitim ve Gelecek İçin...
Yönetim ve Organizasyon Bölümü

Genel Tanıtım

TARİHÇE

Babaeski Meslek Yüksekokulu 1994-1995 yılında eğitim-öğretime başlanmıştır. 2005-2006 eğitim öğretim yılından itibaren Babaeski-Edirne istikametinde D 100 karayolu üzerinde Taşköprü Köyü Mevkii’nde (ilçe merkezine yaklaşık 6,5 km. uzaklıkta) 100 dönüm arazi üzerinde kurulmuştur. Toplam 5000 m2 kapalı alanı olan 3 katlı yeni binasında eğitim-öğretim hizmeti vermektedir.

GENEL TANITIM

Babaeski Meslek Yüksekokulu’nda Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (İÖ), Bankacılık ve Sigortacılık, Bankacılık ve Sigortacılık (İÖ), İşletme Yönetimi, Dış Ticaret ve Dış Ticaret (İÖ), Yerel Yönetimler ve Yerel Yönetimler (İÖ) Programları vardır. Okulumuzda 2 öğretim üyesi dahil 22 öğretim elemanı ile eğitim öğretim faaliyetleri yürütülmektedir. 2005-2006 eğitim öğretim yılından itibaren Babaeski-Edirne istikametinde D 100 karayolu üzerinde Taşköprü Köyü Mevkii’nde (ilçe merkezine yaklaşık 6,5 km. uzaklıkta) 100 dönüm arazi üzerinde kurulmuştur. Toplam 5000 m2  kapalı alanı olan 3 katlı yeni binasında eğitim-öğretim hizmeti vermektedir. Okulumuzun 2011-2012 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle 1249 öğrencisi bulunmaktadır.

Yüksekokul binasında; 300 kişilik öğrenci yemekhanesi, 117 kişilik amfi, kütüphane, öğrenci kantini, 4adet 100’er öğrenci kapasiteli amfi sınıf, 6 adet 75’er öğrenci kapasiteli sınıf ile Akademik ve İdari personele ayrılmış yönetim katı mevcuttur. 100 dönümlük arazi üzerinde öğrencilerin sportif çalışmaları için futbol, voleybol ve basketbol sahaları tamamlanmıştır. Amfi salonunda tiyatro, müzik vb. çalışmalar için öğrencilere her türlü kolaylık sağlanmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin Babaeski Kapalı Spor Salonundan da Yüksekokula tahsis edilen gün ve saatlerde düzenli olarak yararlanabilme imkânı sağlanmıştır.

Babaeski Meslek Yüksekokulu ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi sahibidir.

-Laboratuarların niteliğine göre, kullanılacak teçhizatı sağlamak

-İnternet hızının arttırılması için fiziki uzaklık sorunun fiber optik kablo yöntemi ile çözülmesi

-Teknik geziler düzenlemek (Tarıma dayalı sanayi kuruluşları gibi)

-Spor etkinliği olarak her yıl bir futbol, basketbol, voleybol turnuvası düzenlenmesi

-Bir ya da birkaç sınıf veya okul olarak çevre illere, tarihi ve turistik mekânlara geziler düzenlemek

-Eğitim-öğretim kalitesinin iyileştirilmesi, öğrenciye yönelik sağlık-sosyal ve kültürel faaliyetlerin geliştirilmesi

-Ek bina yapılarak öğrencilerin yararlanacağı kapalı alanların artırılması

-Okulumuzdan mezun olanlarla iletişimin devam ettirilmesi ve mezunlarla iletişime geçmek

-Her öğretim yılı sonunda, mezunlarımızın da davet edileceği bir etkinlik düzenlemek ve mezunların iletişim adreslerine (bilhassa elektronik postalarına) okul ile ilgili sürekli bilgi göndermek.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.